· Op dinsdag 25 april 2017 is er een “Natuur-op-school-inspiratiedag”. Deze vorming is een aanrader voor de leerkrachten én de Natuurouders. Je vindt meer info via deze link.
Willen jullie op de hoogte blijven van interessante MOSvormingen, dan kun je ook hun (digitale) nieuwsbrief digiMOS ontvangen. Je vindt er hier alles over.

· DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017 is het de jaarlijkse Natuurouderdag. Samen met heel wat andere Natuurouders uit West-Vlaanderen trekken we er op uit. Deze Natuurouderdag biedt jullie voldoende inspiratie en energie om er weer een heel schooljaar in te vliegen als Natuuroudergroep. Hou deze dag zeker vrij !

donderdag 6 oktober 2016

op zoek naar bodemhelden



We gaan op jacht. Nee, niet naar grote, gevaarlijke dieren, maar naar die diertjes die we zo vlug over het hoofd zien. Ze zijn klein, vlug en heel boeiend. Om ze nog beter te bekijken gebruiken we een loep, waardoor die kleine diertjes ons ineens groter aanstaren.

Wat heb je nodig? (materiaal is op school)

  • Schepjes
  • Schalen of emmertjes
  • Loeppotjes
  • Eventueel 4 of 5 doorzichtige potjes of bakjes om de bodemhelden te sorteren
  • Zoekkaart bodemhelden
  • Veldwerkblad

Hoe ga je te werk?

  1. Zoek de bodemhelden in je omgeving
  2. Bepaal hun naam met de eenvoudige zoekkaart bodemhelden en de infokaarten bodemhelden
  3. Geef je bodemhelden online door

De zoektocht

Ga op zoektocht op de speelplaats, in de tuin op zoek naar bodemhelden. Je kan op verschillende plaatsen zoeken : onder stenen, houtblokken, graven met schopje, onder bladeren, … Met een loeppotje of vergrootglas zie je de bodemhelden nog beter.

Naam geven aan de bodemhelden

Met behulp van de ‘zoekkaart bodemhelden’ en de ‘infokaarten bodemhelden’ krijgen de bodemhelden een naam. Kruis de bodemhelden aan op het veldwerkblad. Het is niet de bedoeling om het aantal dezelfde bodemhelden te tellen, maar wel dat je zoveel mogelijk verschillende bodemhelden vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten